­
Weven op 3 schachten door Erica de Ruiter

30 april 2017, vandaag was het dan zover... De presentatie van het boek van Erica de Ruiter "Weven met 3 schachten".
Na meer dan 40 jaar onderzoek naar weven op 3 schachten heeft Erica met hulp van Marian Stubenitsky en Selma Sindram al haar bevindingen en documentatie gebundeld tot één prachtig boek in het Nederlands en Engels. Een MUST-HAVE voor elke wever wereldwijd!

Na een prettige en intensieve samenwerking met Marian Stubenitsky, Selma Sindram en Erica de Ruiter ben ik blij dat ik een onderdeel mocht zijn bij de totstandkoming van dit prachtige boek. Met veel genoegen heb ik de dtp-taken van het boek op me genomen. Het boek heeft een ringband waardoor het voor de wever / weefster makkelijk is om het boek opengeslagen bij het weefgetouw te gebruiken. Zelf weef ik ook, dus ik kan me voorstellen dat dit veel gebruikersgemak zal gaan opleveren.

Presentatie van het boek Weven op 3 schachten

presentatie Boek Weven op 3 schachten Erica de Ruiter 001In het Nederlands Openlucht Museum in Arnhem was de presentatie van het boek en wij waren hiervoor uitgenodigd. Het weer werkte goed mee en het gaf een heerlijk ouderwets zonnige 'Koninginnedag'-gevoel. In een Zeeuws kerkje werden we door Weefnetwerk, de Crafts Council Nederland en het Nederlands Openlucht Museum verwelkomd, omdat dit tevens de opening was van de Week van het Weven 2017. Er waren veel bezoekers, dus wij sloten ons achter in het kerkje aan. 
Nadat de Week van het Weven geopend was, werd Erica in het zonnetje gezet en kreeg ze het eerste exemplaar van haar boek overhandigd door twee jonge veelbelovende ontwerpers. 

Waardering uit een onverwachte hoek

Totdat moment had ik Erica alleen een paar keer telefonisch of via de mail gesproken, maar vandaag kon ik haar persoonlijk ontmoeten. Maar het bleek al gauw dat er een grote rij was voordat ik met Erica kon kennismaken. Haar zonen en aanhang waren er ook bij en ik werd hartelijk bedankt door haar oudste zoon. Zó leuk om te horen dat Erica blij en opgelucht was met mijn aandeel  bij het afmaken van haar boek. Dáár doe je het natuurlijk ook voor ☺.

presentatie Boek Weven op 3 schachten Erica de Ruiter 002presentatie Boek Weven op 3 schachten Erica de Ruiter 002presentatie Boek Weven op 3 schachten Erica de Ruiter 002

Het was écht een hele mooie dag en wij hebben nog even lekker door het Openlucht Museum rondgelopen en genoten van alle oude gebouwtjes en prachtige omgeving.  
tulpen in openluchtmuseum BirdCageOnline

Hulp nodig?

Indien je graag het boek van Erica wilt kopen, ga dan naar de website van Marian Stubenitsky voor meer informatie. Mocht je zelf heel veel weten over een bepaald onderwerp en je wilt hier een boek over uitgeven en je weet niet hoe, dan kun je contact met mij opnemen. 

Projecten / klanten

Vragen? Stuur een bericht via onze contactpagina.

 

­