­

apple iphone smartphone desk 320pxWat is responsive webdesign?

‘Responsive’ betekent vrij vertaald ‘reactief’, maar waar reageert zo’n reactieve website nu eigenlijk op? Of je een responsive website nu bekijkt op een pc, tablet of smartphone; de website anticipeert op het type apparaat en met name het schermformaat waarmee je de site bezoekt.

Een niet-responsive webpagina wordt als je het bekijkt op een kleiner beeldscherm zoals een smartphone nagenoeg onleesbaar omdat de hele website weergegeven wordt op dat hele kleine beeldscherm. Door dan te zoomen kan nog wel wat gelezen worden, maar vaak is dan het overzicht helemaal weg en gewoon niet gebruikersvriendelijk.

Bij een responsive webpagina wordt de informatie grafisch zo ingedeeld dat voor iedere bezoeker de optimale gebruikservaring wordt gecreëerd. Teksten, afbeeldingen en video’s worden geschaald en zijn hierdoor altijd goed zichtbaar én leesbaar!. Zelfs knoppen en navigatie-elementen passen zich aan, waardoor deze optimaal te bedienen zijn.

De lay-out van de responsive website wordt veranderd voor een kleiner beeldscherm door de onderdelen onder elkaar te zetten in plaats van naast elkaar. Dus het ontwerp van een responsive website schaalt mee met de afmetingen van een scherm, zonder in te leveren op leesbaarheid van tekst of bruikbaarheid van de website. En dat vergroot de gebruikersvriendelijkheid van uw website bij uw bezoekers, waardoor ze een positieve ervaring hebben en eerder geneigd zijn om later nog eens terug te komen.

mobile soc media thumbSocial media belangrijk ?

‘Social media of sociale media is een verzamelbegrip voor internet-toepassingen (platformen) waar de gebruikers informatie met elkaar delen op een gebruiksvriendelijke en vaak leuke wijze. Veelal zonder tussenkomst van een professionele redactie.’ Dit is een veelgebruikte omschrijving van sociale media op internet.

Het is daarom zeker raadzaam voor bedrijven om zich te mengen op de sociale media markt en op deze goedkope en effectieve manier te communiceren met de (potentiële) klanten. Het is een hele goede manier om naamsbekendheid te krijgen of een (nieuw) product of dienst onder de aandacht te brengen.

De meest gebruikte en/of bekende sites zijn Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Google+, LinkedIn en Whatsapp. Hiervoor kunnen wij voor u koppelingen aanmaken op uw website natuurlijk weer precies afgestemd op uw behoefte.

maatwerk 300pxMaatwerk belangrijk?

Zoals al gebleken is, is het hebben van een responsive website heel erg belangrijk voor de gebruikersvriendelijkheid van uw website. De indeling en opmaak is minstens net zo belangrijk omdat hiermee bepaald kan worden waar de nadruk op gelegd wordt. Een website met een webshop ziet er doorgaands heel anders uit dan een website, die de bezoeker voornamelijk veel informatie of communicatie moet leveren. Daarom vinden wij (persoonlijk) contact en - vooral in het begin - veel overlegmomenten belangrijk. Wanneer de afstand een probleem is, kan hiervoor altijd gebruik gemaakt worden van Skype. Indien u meer wilt weten, vul dan het contactformulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Projecten / klanten

Vragen? Stuur een bericht via onze contactpagina.

 

­