­

apple iphone smartphone desk 320pxWat is responsive webdesign?

‘Responsive’ betekent vrij vertaald ‘reactief’, maar waar reageert zo’n reactieve website nu eigenlijk op? Of je een responsive website nu bekijkt op een pc, tablet of smartphone; de website anticipeert op het type apparaat en met name het schermformaat waarmee je de site bezoekt.

Een niet-responsive webpagina wordt als je het bekijkt op een kleiner beeldscherm zoals een smartphone nagenoeg onleesbaar omdat de hele website weergegeven wordt op dat hele kleine beeldscherm. Door dan te zoomen kan nog wel wat gelezen worden, maar vaak is dan het overzicht helemaal weg en gewoon niet gebruikersvriendelijk.

Bij een responsive webpagina wordt de informatie grafisch zo ingedeeld dat voor iedere bezoeker de optimale gebruikservaring wordt gecreëerd. Teksten, afbeeldingen en video’s worden geschaald en zijn hierdoor altijd goed zichtbaar én leesbaar!. Zelfs knoppen en navigatie-elementen passen zich aan, waardoor deze optimaal te bedienen zijn.

De lay-out van de responsive website wordt veranderd voor een kleiner beeldscherm door de onderdelen onder elkaar te zetten in plaats van naast elkaar. Dus het ontwerp van een responsive website schaalt mee met de afmetingen van een scherm, zonder in te leveren op leesbaarheid van tekst of bruikbaarheid van de website. En dat vergroot de gebruikersvriendelijkheid van uw website bij uw bezoekers, waardoor ze een positieve ervaring hebben en eerder geneigd zijn om later nog eens terug te komen.

Projecten / klanten

Vragen? Stuur een bericht via onze contactpagina.

 

­